Záhada misie Apollo 20

03.12.2012 18:47

 

Mesiac, najbližšie vesmírne teleso a tak záhadné. Po 2. svetovej vojne sa u dvoch mocností USA a ZSSR masívnym spôsobom rozvíja raketový program. Od začiatku 60. rokov tieto krajiny uskutočnili mnoho letov do vesmíru a v 1969 boli dokonca prví ľudia na Mesiaci. No v polovici 70.rokov sa všetko zastavilo! Prečo?

V polovici sedemdesiatych rokov prakticky z ničoho nič bublina splaskla - žiadne ďalšie lety, žiadne projekty. Nastáva hlboké vákuum, ktoré trvá doteraz. Veľa investigatívnych novinárov a bádateľov hľadalo odpoveď na to čo sa stalo. Hypotézy a rôzne viac či menej odvážne teórie striedali jedna druhú. Až sa stalo niečo veľmi, veľmi podivného. Ktosi na známy YouTube doručil sériu vysoko podozrivých a fascinujúcich videí údajne pochádzajú z prísne utajovaných materiálu NASA týkajúce sa jednej kozmickej expedície v sedemdesiatych rokoch 20. stor. - Expedícia "Apollo 20"!!

Vzrušenie vzbudil predovšetkým približne šiestich minútový záznam (ktorý vyzerá ako digitálny prevod z filmu, ktorý by sme mohli identifikovat jako stopáž z mise "Apolla 20"). Tento film bol ako prvý uvoľnený práve na You Tube. Veľmi rýchlo vyvolal veľmi búrlivé reakcie najmä priaznivcov z radov ufologie prakticky po celom svete. Stopáž sa podľa obsahu dialógu medzi posádkou a riadiacim centrom "Vandenberg 20" týká kosmické mise "Apollo 20". JE tu ale jeden závažný problém ... 
Pokiaľ mám správne informácie posledný riadená tzv pristávacej vesmírna misia na Mesiac bola definovaná "Apollom 17" a uskutočnila sa v decembri roku 1972 a misia "Apollo 20" bola oficiálne zrušená už v roku 1970!!! Otázka, ktorá je teraz určite na mieste znie: Prečo ...

Ak uvoľnený materiál nie je podvrh alebo nejaký dobre spracovaný falzifikát, čo pochopiteľne v žiadnom prípade nemožno vylúčiť (bohužiaľ osobne mám také tušenie, že to z našej pozície ťažko keď zistíme) potom je predmet utajenia viac ako logický. Hypoteticky řečeno mise "Apollo 20" mala za úlohu detailne preskúmať havarovaný objekt umelého pôvodu vrátane priľahlého okolia. Objekt zreteľne vykazuje rysy mimozemské technológie. Je možné, že zatiaľ pre nás táto teoretická vesmírna misia bola prvým článkom, ktorý spustil řetězec tajuplných udalostí, ktoré mali na vždy zostať utajené pred verejnosťou?? Je možné, že táto expedícia objavila cosi (a alebo bola začiatkom konfrontácie s čímsi) čo prinútilo Američanov a Rusov vycúvať zo zóny nazývanej Mesiac?

Ale naše předpokládaná stopáž mise "Apollo 20" nie je zďaleka jediným materiálom, ktorý bol nedávno zverejnený. Mimo to existuje fotografický materiál akéhosi podozrivého objektu ktoré ležia na povrchu odvrátenej strany Mesiaca. Ide o snímky nasledujúcich oficiálnych označenie-AS20 - 1020, AS20 - 1022 a AS20 - FWD - 7250 

Falzifikát a alebo neuveriteľná skutočnosť? 
Pozrime sa teda detailnejšie na samotné video. Hneď v úvode vidíme dve logá (ide zrejme o logo nami predpokladanej misie a je vidieť aj logo s odkazom na misii Apollo 11). Prvá časť snímky sa ukazuje ako silne nezlučiteľná s predmetom problematiky. Zato druhá časť Matriál sa zase javí ako silne zaujímavá pričom podáva informácie z povrchu Mesiaca. Už úplne laickým pohľadom je zrejmé, že video je editáciou aspoň dvoch scén. 

Podľa kartotéčního lístka YouTube sa podarilo identifikovať človeka, ktorý na menovaný server vyššie uvedený materiál zaviazal. Je ním muž, ktorému by malo byť niečo okolo 76 rokov, ktorí bývajú v Rwande. Tento človek (a alebo či už je to ktokoľvek iný) priložil k video materiálu nasledujúcu poznámku: "Misia Apollo 20" odštartovala 16 augusta 1976. Cieľom bola oblasť Mesiaca známa ako "ISZAK D" juhozápadne od krátera Delporte. Túto misiu tvorila rusko - americká posádka s týmto menovitým osadením: kapitán dr. William Rutledge CDR - bývalý vedecký pracovník "Bellových Laboratórií", dr. Leona Snyderová CSP - pracovník "Bellových Laboratórií" a Alexej Leonov - sovietsky kozmonaut, ktorý sa o rok dřve zúčastnil spoločného projektu "Sojuz - Apollo".

Veľmi zaujímavé sú však tieto informácie týkajúce sa záhadného zrejme kozmického plavidla: 
"... špecifický objekt je veľmi starý. Odbornou analýzou sa zistilo, že sa jeho vek pohybuje okolo 1,5 miliardy rokov. Krátery po dopadoch meteoritu a kopca prachu na jeho povrchu sú viac ako veľavravné. Sú zaznamenané indície o tom, že plavidlo bolo preskúmané ešte skôr než človek vstúpil na povrch mesiaca. "

Neidentifikovateľný objekt sa nachádza podľa presného zamerania na týchto geografických koordinátoch: 
- 10 stupňov severnej šírky 
- 117,5 stupňov východnej dĺžky (ide o oblasť na odvrátenej strane Mesiaca ktorá sa nachádza juhozápadne od krátera Delporte a severne od lokality Izsak.


Na základe vyššie uvedených skutočností sa ponúka veľmi znepokojujúca úvaha. Je možné, že niekde v Afrike (v ústraní pred nepohodlným zájmem) existuje bývalý americký a alebo ruský vedec, ktorý bol nejakým spôsobom zasvätený do problematiky klasifikované a prísne tajné misie "Apollo 20"? Na základe ďalšej neuveriteľných udalostí sa ukazuje, že video týkajúce sa predmetného kozmického artefaktu na povrchu Mesiaca je súčasťou väčšieho filmového materiálu, ktorého prvá časť sa nazýva veľmi príhodne "The City" ( "Mesto"). Milí priatelia ako uvidíte po shlédnutí níže uvedené videové sekvencie je tento názov veľmi príhodný. 

Nejsem nijak valný fotograf, ani expert na špeciálne efekty a ani odborník na informatiku. Tiež nie som rozhodne v pozícii, kedy by som mohol povedať nejaké fundované závery týkajúce toľko evokujúce filmové stopáže. Keď všetko toto pominu je veľmi zaujímavá istá skutočnosť. Ide o to, že onen cudzí objekt, ktorý je tak zreteľne vidieť na predmetnom videozáznamu (táto interesující stopáž bude aj súčasťou druhého dielu nášho seriálu) je svojím tvarom úplne jednoznačne veľmi podobný objektu, ktorý je zreteľný na snímkach, ktoré uskutočnila úplne americkej vesmírna misia - "Apollo 15". 
Cigarový objekt leží hneď vedľa kráteru šikmo naklonený pričom tento bližšie neidentifikovateľný objekt vrhá tieň na povrch Mesiaca. Viditeľná zónu povrchu Mesiaca na videách je veľmi podobná viditeľné oblasti na oficiálnych fotografiách NASA od "Apolla 15".

Je overené, že predmetné foto možno získať cez "Lunárna a planetárne Institut", ktorý sa nachádza v Houstone. Ide o výskumný ústav, ktorý poskytuje podporné služby NASA a je tvůrcem materiálu "Lunar Image Atlas". Ide o fotografický materiál pod označením AS15-P-9630 a AS15-P-9625. Tieto fotografie boli realizované v roku 1971 v rámci misie "Apollo 15" v priebehu revolučného oblete číslo 38 z výšky 117 kilometrov. Obe originálne fotografie majú tieto rozmery: šírka obrazu 45,24 palce a výška obrazu 4,5 palca. Farba foto je čierno biela. Pakliže sa sústredíte na stred materiálu a posuniete sa mierne doprava objavíte tajomný objekt. 

Je možné pripustiť scenár, ktorý nám hovorí, že v roku 1971 v priebehu misie "Apollo 15" bol v priebehu 38 oblete nafoceno úplne zásadný materiál na ktorom je zjavne badateľná cudzie technológiu ohromujúcich rozmerov? Je možné, že následná laboratórna analýza v strediskách NASA tieto skutočnosti potvrdila a vytvorila tak podnet k tajnej medzinárodnej expedícii "Apollo 20" ktorá sa zrealizovala vo päť rokov neskôr v roku 1976 a ktorá mala za úlohu preskúmať tento artefakt vrátane ďalších zrejme souvisejících podivuhodných anomálií?

 

Diskusná téma: Záhada misie Apollo 20

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok